HAFİF BESLENMENİN EN LEZZETLİ YOLLARI

 

Mutfağımızdaki baharatlar ve sebzeler, küçük dokunuşlarla güçlü aromalı lezzetlere dönüşüyor.

22

Ekmek üstü domates

1 yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi, ½ çay kaşığı Dijon hardalı ve 2 çay kaşığı suyla mutfak robotuna atıp karıştır. Robot çalışırken 240 ml kadar sızma zeytinyağı gezdir (karışımın mayonez kıvamına gelmesi gerekiyor). En son tuz ve karabiber ekle. Mayonezi iki dilim kızarmış tam tahıllı ekmeğe sür. Üzerine domates dilimleri yerleştirip, taze çekilmiş tuz
ve karabiberle tatlandır. Birkaç tane fesleğen yaprağıyla süsle ve hemen mideye indir.

Next

 

viridianprints